Zaščitite vaše omrežje pred nevarnostmi, ki ji prinašajo zunanje naprave kot so USB ključi, iPodi-i in pametni telefoni

Glede na raziskave, ki jih je izvedel inštitut Ponemon, je 59% ljudi, ki so izgubili službo, priznalo, da so zaupne podatke podjetja prenesli na DVD ali USB napravo ter jih odnesli s seboj k novemu delodajalcu (npr. zaposleni v prodajnem oddelku je s seboj odnesel seznam svojih strank). Vedno večja uporaba naprav kot so iPod-i, USB ključi, pametni telefoni in ostale je drastično povečala nevarnost namernega ali nenamernega odtujevanja ključnih podatkov. Ne smemo pa seveda pozabiti, da lahko z uporabo tovrstnih naprav v omrežje podjetja vnesemo najrazličnejše viruse in škodljivo programsko opremo.

Večina podjetij uporablja najrazličnejše rešitve kot so protivirusni programi, požarni zidovi in podobne rešitve z namenom, da se zaščitijo pred zunanjimi nevarnostmi. Le malo pa se jih resnično zaveda, kako enostavno lahko zaposleni na svoj USB ključ prenese večjo količine občutljivih poslovnih podatkov brez vednosti kogarkoli. Na drugi strani pa obstaja tudi velika nevarnost vnosa virusov in škodljive programske opreme, ki lahko nehote, npr. preko USB ključa preide v omrežje organizacije ter tako povzroči nemalo problemov.

Kako vam lahko pomagamo? ⇒ Pošljite vprašanje ⇒ Zahtevajte klic

 • Zaščitite vaše omrežje

  GFI EndPointSecurity vam pomaga zaščititi vaše omrežje pred virusi, škodljivo programsko opremo in preprečuje neavtorizirano nameščanje aplikacij iz različnih naprav za shranjevanje podatkov kot so USB ključi, iPod-i, pametni telefoni ...

  Preprečite odtekanje podatkov

  Velikokrat so prav zaposleni tisti, ki si namensko in brez dovoljenja npr. na USB ključ prekopirajo občutljive poslovne podatke. Npr. prodajnik si lahko brez težav k novemu delodajalcu odnese seznam vseh strank in poslovnih partnerjev. Z nadzorom nad napravami za shranjevanje podatkov, lahko to seveda preprečite.

  Centralizirano upravljanje

  Upravljanje je omogočeno iz ene same točke, in sicer centralne konzole, ki je uporabniku prijazna in enostavna za uporabo. Omogoča vam pregled nad vsemi računalniki v omrežju in kreiranje želenih opravil za blokiranje in nadzor prenosnih naprav za shranjevanje podatkov

 • Popoln nadzor

  Zagotovite si celovit nadzor nad vsemi napravami za shranjevanje podatkov v vašem omrežju, z minimalnim administrativnim trudom. Enostavno lahko omogočite začasen dostop oz. dovolite uporabo določene naprave ... 

  na določenem računalniku za točno določeno časovno obdobje. To lahko spreminjate za posameznega uporabnika ali skupino uporabnikov.

  Prevzemite nadzor nad omrežjem

  Blokirajte določeno napravo glede na vrsto, glede na datoteke, ki se nahajajo na njej, glede na fizičen »port« ali glede na ID naprave ter po potrebi omogočite začasno dovoljenje za uporabo. Vse to je mogoče upravljati iz enega mesta.

   

  Avtomatska zaščita

  GFI EndPointSecurity avtomatsko zazna vse nove delovne postaje, nanje namesti agenta ter omogoči privzeto varnostno politiko. Tako so zunanje naprave za shranjevanje podatkov proaktivno zaznane in blokirane.

Zagotovite si popoln nadzor nad vsemi napravami za shranjevanje podatkov z rešitvijo GFI EndPointSecurity

GFI EndPointSecurity administratorju omogoča aktivno upravljanje z dostopom in uporabo, hkrati pa beleži še vse aktivnosti, ki so povezane z naslednjimi napravami:

 • - multimedijski predvajalniki kot so iPod, Creative Zen in drugi
 • - USB ključki, spominske kartice, CD-ji in drugi mediji za shranjevanje podatkov
 • - iPhone, BlacBerry in ostali pametni telefoni z Android OS
 • - mrežne kartice, prenosniki in druge mrežne naprave.